Föräldramedgivande

Dokum.se samarbetar med Utrikesgruppen
Då efterfrågan på våra föräldramedgivande ökar har vi på Utrikesgruppen valt att samarbeta med Dokum.se. På Dokums webbplats hittar du numera våra föräldramedgivanden som snabbt och enkelt utfärdas av oss. Du kan som vanligt även välja att beställa ett föräldramedgivande på Utrikesgruppens webbplats.

Ett föräldramedgivande är en resefullmakt för barn som vårdnadshavarna undertecknar och ska sedan medhas av det resande barnet om:

Barnet reser ensam, med endast en vårdnadshavare eller med någon annan än sina vårdnadshavare. Om ett föräldramedgivande inte kan uppvisas för flygbolag eller för gränspoliser så kan barnets resa komma att avbrytas.

Krav på föräldramedgivande

Vill du veta vilka krav som gäller för ditt destinationsland så kan du klicka här. Tänk dock på att flygbolag även har sina egna regler i att ett föräldramedgivande ska kunna uppvisas.

Beställ ett föräldramedgivande med Dokum.se

För att beställa ett föräldramedgivande så klickar du här (Du skickas vidare till Dokum.se)

Här nedan har vi kopierat information direkt från Dokum.se

Här förklarar vi vad ett föräldramedgivande är

Ett föräldramedgivande är ett reseintyg för minderåriga barn där vårdnadshavarna intygar att det gemensamma barnet får resa på de villkor som anges i handlingen. I föräldramedgivandet ska det framgå vilka vårdnadshavarna är tillsammans med deras personuppgifter samt uppgifter om barnet som ska resa utomlands. Uppgifter som behöver uppges är vart barnet reser samt under vilken tid. I många fall får barnet även resesällskap av någon vuxen och då behöver medresenärens uppgifter uppges.

Många länder, flygbolag, tullpersonal samt andra intresseorganisationer har krav på att ett intyg om att det minderåriga barnet får resa kan styrkas i ett föräldramedgivande. Finns inte ett föräldramedgivande som styrker resan så kan det minderåriga barnet nekas inträde till destinations landet.

Officiella Utrikesgruppen utfärdar Dokums föräldramedgivande.

– Med Utrikesgruppen får du det välkända och erkända föräldramedgivandet

– Korrekt juridiskt skriven av Utrikesgruppen

– Handlingen ges ut i svenska och engelska i ett och samma dokument

– Föräldramedgivandet kan uppvisas världen över

– Var ute i god tid när du beställer ett föräldramedgivande

– Barnet reser tryggt med Utrikesgruppens föräldramedgivande

När behövs ett föräldramedgivande och när gäller handlingen?

Föräldramedgivandet gäller för barn som reser med en förälder, för ensamresande barn samt om barnet reser med någon annan än sin förälder / föräldrar.

Ett föräldramedgivande är en fullmakt som visar vem som är vårdnadshavare/vårdnadshavarna och som ger barnet rätt att resa på det sätt som anges i föräldramedgivandet. Dokumentet ges ut på engelska och svenska i ett och samma dokument för att det ska vara läsbart i hela världen.

Föräldramedgivandet gäller för minderåriga som ska resa ut eller in i ett land och uppvisas till myndigheter eller gränskontrollen som kontrollerar att föräldern/föräldrarna har godkänt resan. Detta har de flesta länder som krav.

Föräldramedgivandet ska skrivas under av föräldrarna och bevittnas av två valfria personer. Du har även möjlighet att kontrollera med myndigheterna eller med ländernas ambassad eller konsulat om vad som gäller.

Föräldramedgivande mall

Mall för föräldramedgivande ges ut i samarbete med officiella Utrikesgruppen, du kan dock köpa handlingen direkt från Dokum. Tänk dock på att det är Utrikesgruppen som sedan framställer föräldramedgivandet till dig och skickar reseintyget till den e-postadress du uppger i beställningen.

Undrar du över något?

Hör gärna med Utrikesgruppen direkt eller kom i kontakt med oss.